Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Похвала 46. Салона архитектуре

Салон архитектуре, традиционална годишња манифестација Музеја примењене уметности, која ја утемељена још 1974. године, ове године одржан је од 28. марта до 28. априла.

"Овогодишњи, 46. Салон архитектуре представља континуитет пажљиво успостављане синергије током вишегодишње припреме и формирања прве националне архитектонске стратегије, усвојене средином 2023. године. Као и стратегија, Салон негује и подржава вредности генерисане кроз традицију и развој, али прави и искорак у форми, темама и садржају: изложбу укупне архитектонске продукције у Србији и такмичење за најбоља остварења ове године прати богат едукативни програм намењен архитектонској заједници и широј јавности, у складу са визијом и циљевима стратегије." Каталог Салона

Слоган салона био је Имамо своју политику! Циљ програма Салона био је "активни допринос спровођењу Националне архитектонске стратегије и отворен позив колегама, институцијама и организацијама да се својим специфичним знањима и експертизом придруже и допринесу да Србија закорачи  породицу европских држава и њихових професионалних удружења, који сви појединачно и заједно раде на промоцији вредности архитектуре које доприносе квалитету иодрживости грашене средине".

Жири Салона, у саставу Деан Лах, др Милена Стојковић, проф. др Миљана Зековић, проф. мр Зоран Абадић доделио је Похвалу Салона за неговање специфичног архитектонског тематског оквира за публикацију "Естетика архитектуре и урбанизма данас", уредника др Игора Марића.

Издавач публикације је Савез инжењера и техничара Србије. 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs