Ćirilica  ·  Latinica  ·  English


Сретењски орден трећег степена за нарочите заслуге и постигнуте резултате у унапређењу инжењерских наука и струка Povodom Dana državnosti Republike Srbije dodeljena su odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima. Sa velikim ponosom i zadovoljstvom ističemo da je Ukazom predsednika Republike Srbije g-dina Aleksandra Vučića od 11. februara 2018. godine, Savez inženjera i tehničara Srbije odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena za naročite zasluge i postignute rezultate u unapređenju inženjerskih nauka i struka, a povodom 150 godina postojanja. Orden je od predsednika g-dina Vučića u ime Saveza inženjera i tehničara Srbije primio dr Igor Marić, predsednik Saveza.

 

O nama

SITS, Savez inženjera i tehničara Srbije, je dobrovoljna, nevladina, neprofitna, stručno-naučna, interesna, profesionalna, van-stranačka organizacija inženjera i tehničara i njihovih organizacija u Republici Srbiji, zasnovana na slobodi udruživanja i otvorena za saradnju sa drugim naučno-stručnim, privrednim i ostalim organizacijama, na bazi međusobnog uvažavanja, uzajamnog poštovanja i samostalnosti u radu, organizovana radi ostvarivanja zajedničkih i opštih interesa i ciljeva.

Upravni odbor Udruženja srpskih inženjera je u junu 1892. godine, povodom boravka Nikole Tesle u Beogradu, primio je Teslu za svog prvog počasnog člana. Na poznatoj oproštajnoj večeri priređenoj u čast Nikole Tesle u restoranu na Smutekovcu kraj Vajfertove pivare, pored ostalih, Teslu je u ime Udruženja srpskih inženjera pozdravio Milan Milašinović, tadašnji inspektor Direkcije državnih železnica ... U čast jubileja 150. godina od rođenja Nikole Tesle, Savez inženjera i tehničara Srbije je doneo odluku da se objektu Doma inženjera u ulici Kneza Miloša broj 9, da ime Dom inženjera “Nikola Tesla.” 


Stručni časopisi

Časopis "Tehnika" je naš vodeći naučno-stručni časopis iz oblasti tehničkih nauka i struka.

Dalje  »

Stručni skupovi

Treća naučna konferencija sa međunarodnim učešćem
"Gubici vode u sistemu javnog vodosnabdevanja"

Beograd, Dom imženjera "Nikola Tesla"
14. jun 2024.

Prvo obaveštenje

 

Međunarodna saradnja

Savez inženjera i tehničara Srbije je na zasedanju Generalne skupštine Engineers Europe održanom u Pragu 29. septembra 2006. godine, primljen u članstvo asocijacije. 

Dalje  »
 
 
SITS • Savez inženjera i tehničara Srbije • Kneza Miloša 7, 11000 Beograd, Srbija • Telefon: 011/3230-067 • email:office@sits.rs