Ћирилица  ·  Latinica  ·  English


Сретењски орден трећег степена за нарочите заслуге и постигнуте резултате у унапређењу инжењерских наука и струка Поводом Дана државности Републике Србије додељена су одликовања заслужним институцијама и појединцима. Са великим поносом и задовољством истичемо да је Указом председника Републике Србије г-дина Александра Вучића од 11. фебруара 2018. године, Савез инжењера и техничара Србије одликован Сретењским орденом трећег степена за нарочите заслуге и постигнуте резултате у унапређењу инжењерских наука и струка, а поводом 150 година постојања. Орден је од председника г-дина Вучића у име Савеза инжењера и техничара Србије примио др Игор Марић, председник Савеза.

 

О нама

СИТС, Савез инжењера и техничара Србије, је добровољна, невладина, непрофитна, стручно-научна, интересна, професионална, ван-страначка организација инжењера и техничара и њихових организација у Републици Србији, заснована на слободи удруживања и отворена за сарадњу са другим научно-стручним, привредним и осталим организацијама, на бази међусобног уважавања, узајамног поштовања и самосталности у раду, организована ради остваривања заједничких и општих интереса и циљева.

Управни одбор Удружења српских инжењера je у јуну 1892. године, поводом боравка Николе Тесле у Београду, примио је Теслу за свог првог почасног члана. На познатој опроштајној вечери приређеној у част Николе Тесле у ресторану на Смутековцу крај Вајфертове пиваре, поред осталих, Теслу је у име Удружења српских инжењера поздравио Милан Милашиновић, тадашњи инспектор Дирекције државних железница ... У част јубилеја 150. година од рођења Николе Тесле, Савез инжењера и техничара Србије је донео одлуку да се објекту Дома инжењера у улици Кнеза Милоша број 9, да име Дом инжењера “Никола Тесла.” 


Стручни часописи

Часопис "Техника" је наш водећи научно-стручни часопис из области техничких наука и струка.

Даље  »

Стручни скупови

45. Међународна конференција "Водовод и канализација`24"

Kопаоник, Брзеће, Хотел "Јуниор"

08-11. октобар 2024.

ПРВО ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Међународна сарадња

Савез инжењера и техничара Србије је на заседању Генералне скупштине Engineers Europe одржаном у Прагу 29. септембра 2006. године, примљен у чланство асоцијације. 

Даље  »Посетите нас  Facebook    LinkedIn    YouTube


 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs