Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Одржана Конференција "Енергетска ефикасност и четврта индустријска револуција"

У организацији Савеза инжењера и техничара Србије и Инжењерске академије Србије, у петак 24. децембра 2021. године одржана је Конференција  "Енергетска ефикасност и четврта индустријска револуција". Суорганизатор Конференције била је Инжењерска комора Србије.

Конференција је била комбинованог типа. Аутори радова су еминентни професори универзитета из земље и иностранства.

У презентованим радовима су обрађени проблеми везани за енергетску ефикасност и четврту индустријску револуцију у различитим областима инжењерства од машинства, преко електротехнике, саобраћаја, архитектуре, грађевине.

На отварању Конференције присутнима се обратио генерални секретар СИТС мр Богдан Влаховић. Присутне је поздравио и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проф. др Ивица Радовић и у пригодном говору осврнуо се на предметну проблематику. Конференцију је отворила државни секретар у Министарству рударства и енергетике Републике Србије г-ђа Јованка Атанацковић, која се у свом излагању посебно осврнула на законски оквир којим се регулише ова област. Модератор радног дела Конференције био је председник Инжењерске академије Србије емеритус проф. др Илија Ћосић, који се пре почетка истог обратио учесницима и поздравио их у име ИАС.

Уводни рад проф. Горана Путника презентован је онлине. Остали радови су презентовани уживо. Публикован је Зборник радова, у коме су објављени радови презентовани на Конференцији.

Галерија слика

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs