Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Отворена изложба посвећена обележавању јубилеја СИТС у Краљеву

У Краљеву је, у организацији Савеза инжењера и техничара Србије и његове колективне чланице Удружења инжењера и техничара "Добривоје Божић" Краљево, у Дому Војске Србије 24. априла, отворена изложба посвећена обележавању великог јубилеја 150 година СИТС.

Присутнима се у име домаћина УИТ "Добривоје Божић" обратио секретар Удружења г-дин Милутин Вучинић. О 150 година дугој традицији Савеза и манифестацијама којима је овај јубилеј обележен, говорио је генерални секретар СИТС проф. др Часлав Лачњевац. На отварању је приказан и филм "Број и мера моја вера", који је снимљен у оквиру обележавања јубилеја. Предавање "Истина о урану" одржао је примаријус др Радомир Ковачевић, који је дао осврт на последице НАТО агресије на нашу земљу и употребе муниције са осиромашеним ураном.

Изложбу је свечано отворио проф. др Новак Недић. У оквиру изложбе презентован је и рад Удружења инжењера и техничара "Добровоје Божић" из Краљева, као и рад и стваралаштво најзначајнијих инжењера, који су потекли из овога краја или радили у њему, са посебним акцентом на  живот и дело Добривоја Божића, изумитеља чувене кочнице и др Ђорђа Радића, првог докторра пољопривредних наука у Србији. Овај део изложбе реализован је уз подршку Народног музеја Краљево.

Свечаном отварању изложбе присуствовале су бројне званице. Догађај је пропраћен у локалним средствима информисања и значајно је допринео промоцији Савеза и локалног удружења. 

Галерија слика
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs