Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Савезова издања поклоњена
Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" у Краљеву

У оквиру стратешког опредељења СИТС да континуирано ради на популаризацији науке и технике и промоцији своје издавачке делатности, у Краљеву је 24. априла 2019. године, уручена донација издања СИТС Народној библиотеци "Стефан Првовенчани".

Представнике Савеза инжењера и техничара Србије и Удружења инжењера и техничара "Добривоје Божић" из Краљева примио је директор Народне библиотеке г-дин Миша Милосављевић, који је изразио своју захвалност и истакао спремност за успостављање сарадње.

Народна библиотека "Стефан Првовенчани" је реномирана институција са дугом традицијом. Основана је 1945. године. Данас располаже простором површине око 1530 м², а свој рад, остварује кроз више одељења и служби. Библиотека располаже са књижним фондом који обухвата близу 140.000 јединица и има око 10.000 чланова. У Библиотеци се сваког месеца организује богат програм који обухвата предавања, презентације књига и сл.

Проф. др Часлав Лачњевац, генерални секретар Савеза, упознао је директора Библиотеке са историјатом и активностима наше асоцијације и договорени су даљи модалитети сарадње. Донација Савеза Библиотеци је обухватила пре свега издања часописа "Техника" једног од настаријих научних часописа код нас, затим часописа "Заштита материјала", зборнике радова са скупова одржаних у организацији Савеза, као и нека монографска издања. 

Обогаћивањем фонда Библиотеке са Савезовим издањима биће омогућено бројним припадницима техничке интелигенције у Краљеву да се упознају са достигнућима на пољу технике и радом наше асоцијације.

Овом донацијом започело је обележавање великог јубилеја часописа "Техника" који следеће године слави 75 година континуираног излажења.      
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs