Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Учешће представника Савеза геодета Србије на 10 Регионалној конференцији за катастар у Скопљу

10 Регионална конференција за катастар одржана је 08. и 09. јуна 2017. године у Скопљу. Организатор Конференцијe је била Агенција за катастар Републике Македоније.

У  оквиру Конференције су обележена и три значајна јубилеја 70 година Агенције за катастар Републике Македоније, 40 година Више геодетске школе, као и 10 година од почетка реализације приватне праксе у овој области у  Македонији. Конференцији су присуствовали и представници Савеза геодета Србије. Присутнима се у име Савеза геодета Србије, у оквиру свечаног дела, обратио г-дин Сава Станковић.

Он је колегама из Македоније, у име руководства и чланова Савеза геодета Србије, честитао значајне јубилеје истичући још један - 20 година успешне сарадње са колегама из Македоније по питању државне границе. 

Присутне је упознао и са циљевима новог руководства Савеза геодета Србије и указао на даље могућности продубљивања сарадње између Савеза геодета Србије и Коморе трговаца појединаца овлашћених геодета и трговачких друштава за геодетске радове Републике Македоније, али и могућности сарадње између других институција из ове области.

Конференција је била истовремено и прилика и за размену искустава и успостављање нових облика сарадње и са колегама из других земаља региона, као и за разматрање нових облика ангажовања Савеза геодета Србије у оквиру Савеза геодета Европе, кроз разговор са његовим генералним директором г-дином Jean Yves Pirlot. 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs