Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Конференција "Зелена економија у Србији: извори могућности"

На позив Амбасаде Републике Француске у Београду, представник Савеза инжењера и техничара Србије мр Зоран Пендић, руководилац Развојног центра, ће узети учешћа у раду Конференције "Зелена економија у Србији: извори могућности".

Будући да се Србија у последњих неколико месеци афирмисала као лидер на Балкану у борби против климатских  промена са мерама  предузетим у циљу  смањења емисије гасова са ефектом стаклене баште,  Амбасада Француске, је у знак подршке овим иницијативама и у перспективи  21. Конференције Уједињених нација о климатским променама, која се одржава у Паризу од 30. новембра до 11. децембра, одлучила да организује Конференцију "Зелена економија у Србији: извори могућности" у сарадњи са Француско-Српском привредном и индустријском Комором, Привредном комором Србије и Привредном комором Зелене Србије.

Овај догађај је осмишљен у сарадњи са канцеларијом УНДП (Програм Уједињених нација за развој) и биће прилика за француска и француско-српска предузећа да, полазећи од конкретних пројеката, представе технолошка и економска решења за диверсификацију енергетских извора, оптимално коришћење ресурса у високоградњи, пројектовање и управљање интелигентним и прилагодљивим градовима. 

Конференција ће се одржати 05. новембра 2015. године у Амбасади Републике Француске у Београду. 

Програм Конференције             
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs