Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

У Србији преко 2.500 незапослених агронома

На основу евиденције Националне службе за запошљавање у Србији има преко 2.500 незапослених дипломираних инжењера и мастера пољопривреде , магистара и доктора пољопривредних наука – различитих специјалности.

С обзиром да је у јулу 2012. године Министарство пољопривреде отпустило 1.658 асистената - саветодаваца са образложењем да је то био „политички предизборни пројекат“, покренута је акција да се сви незапослени агрономи институционално организују у Подружницу незапослених агронома у Савезу пољопривредних инжењера и техничара Србије (СПИТС), ради њихове допунског образовања и сагледавања могућности самозапошљавања у сарадњи са Националном службом за запошљавање, ресорним министарствима за пољопривреду, финансије и привреду, рад и социјалну политику, као и са асоцијацијама пољопривредних предузећа (ПК Србије) и задруга (ЗСС).

Тим поводом, председник СПИТС проф. др Миладин М. Шеварлић дао је интервју ТАЊУГ-у, који и на сајту СИТС-а објављујемо ради доступности свим члановима. 

Видео линк     

Текст изјаве  

У оквиру централне овогодишње активности Савеза пољопривредних инжењера и техничара Србије (СПИТС), у Мастер Центру Новосадског сајма 21. фебруара 2013. године је одржана Оснивачка скупштина Подружнице незапослених агронома на којој је присуствовало преко 120 незапослених агронома.

Више информација на линку РТВ Панонија
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs